Logo_MP_svart wide

Motorsport Publication

Du kör, vi berättar

Du kör, vi berättar

Motorsport Publication levererar professionellt press- och marknadsföringsmaterial inom motorsport. Våra uppdragsgivare inkluderar flera av landets mest högprofilerade team och förare, men också internationella aktörer och marknadsledande fackpress.


Vi strävar efter maximal och relevant exponering genom produktion och distribution av högkvalitativt innehåll inom både text och bild. Vi jobbar också med din digitala närvaro på din hemsida och dina sociala medier.

Vi finns där för att hjälpa dig hela vägen: från uppbyggnad inför race och bevakning på plats under evenemanget, till uppföljning i efterhand. Vi ställer din marknadsföringsstrategi i pole position.

Företaget är baserat i Sverige, men arbetar med full tvåspråkighet (svenska och engelska) och kan därför tillgodose de flesta behov för en svensk racerförare – både i kommunikationen på hemmaplan och utomlands. Vi spenderar ungefär 35 helger per år ute på fältet på olika racingtävlingar runt om i världen, med uppdrag i allt från Formel 1 och INDYCAR till regionala mästerskap och nationella instegsklasser.

Mattias Persson Grundare

Mitt motorsportintresse föddes 1999, då jag av en slump råkade hamna framför TV:n under Europas Grand Prix för Formel 1. Jag fastnade direkt för spänningen, farten och dramatiken, och har varit oavbrutet förälskad i sporten sedan dess.

2008, vid 20 års ålder, startade jag Motorsport Publication. Ambitionen var att hjälpa lovande förare med deras PR- och presskommunikation. Idag har jag varit privilegierad nog att få jobba inom området i över tio år, med passionen för sporten som den genomgående röda tråden. 

Vad vi gör

Marknadsföring och PR

Att nå igenom bruset – det är en avgörande del för varumärkesbyggandet av din racing. Det är också hemmaplan för Motorsport Publication; vi har i över ett decennium fört våra kunder till rubrikerna. Vi tar kommando över din marknadsföring genom väl beprövade strategier, ser till att dina nyheter når pressen och sponsorerna, och håller kontakten med media för att se till att du ständigt är aktuell.

Allt vi gör, gör vi fullt ut. Det innebär att du kan luta dig tillbaka och fokusera på det du gör bäst, medan vi ordnar pressreleaser och presentationsmaterial från grunden. Skrivandet, utskicket, kontakterna och personliga layouter – vi tar hand om allt.

Det kan helt enkelt inte bli enklare!   

HUR VI GÖR DET

PRESSRELEASER

Leverera senaste nytt, kommentarer och bilder direkt till media (och dina fans) för omedelbar vidare publicering. Pressreleaser är det perfekta sättet att förmedla information på inför, under och efter race, men också när du ska presentera andra viktiga nyheter kring din satsning.

ARTIKLAR

Djupgående analyser och/eller nedslag som skildrar ditt liv utanför racerbanan är ideala komplement till ditt narrativ.

PRESENTATIONSMATERIAL

Vi kan producera viktigt grundmaterial, såsom sponsorpresentationer, CV:n, logotyper och grafik.

INTERNKOMMUNIKATION

Ett framgångsrikt kommunicerande måste också omfatta människorna närmast dig – glöm aldrig dem! Intern information, draperad i ett mer personligt språk, skräddarsys för dina sponsorer, partners och medarbetare.

Vad vi gör

Foto

En bild säger mer än tusen ord – och i racing handlar det om att fånga ögonblicket. I en sport där hundradelar kan göra skillnaden mellan vinst och förlust får man sällan en andra chans, och det krävs en erfaren fotograf för att förmedla rätt känsla precis när den infaller.

Behöver du en perfekt startbild, eller finns det andra delar av banan som är mer intressanta? Var går solen ner – och när? Hur påverkar din placering i resultatlistan hur du fotograferar – och vilka bilder är viktigast för dina sponsorer?

Det här är precis den typ av erfarenhet vi införskaffat under mer än ett decennium ”på vägarna”. Oavsett om du har ett race på gång på Knutstorp, Suzuka eller Silverstone kan du räkna med att vi har varit där och känner till knepen. Dessutom samarbetar vi med ett internationellt externt nätverk av fotografer för att säkerställa att vi alltid kan leverera bilder – oavsett var och när du kör.

HUR VI GÖR DET

PROFFSUTRUSTNING

Vi fotar med professionell Canon EOS-utrustning för bästa möjliga bildkvalitet.

REDIGERING

Bilderna levereras enkelt och snabbt i färdigt skick, redigerade och klara att publiceras på sociala medier, din hemsida, i din pressrelease eller på annat håll.

ERFARENHET

Att fota racing kräver mycket mer än bara ett häftigt kamerakit. Att förflytta sig runt en stor racinganläggning tar tid, och kräver noggrann planering för att maximera varje körpass utifrån ett fotografiskt perspektiv. Vi har jobbat på fältet sedan 2008 och steg för steg utvecklat våra färdigheter.

ARKIV

Våra arkiv innehåller fler än 50 000 originalbilder från de senaste 10+ åren av internationell motorsport. Detta ger oss stor artistisk frihet och tillgång till rättighetsfritt material som kan användas för att illustrera de flesta berättelser och inslag. Vi besitter till exempel bilder från nära nog alla världens största racerbanor, evenemang och profiler.

Exempelbilder

Ambience
In/out Focus
Start images
Podiums
On track
Landscape
Emotion
Visual impacts
Dramatic darkness
Fan engagement

Vad vi gör

Hemsidor

Alla behöver ett hem. På nätet är det hemmet din hemsida. Det är alltjämt en överlägsen plattform för att samla all din information på ett och samma ställe, precis som vi har gjort här på motorsportpublication.se, och bör ses som ett komplement till dina sociala medier i skapandet av ett bra onlineflöde. 

Vi har byggt hemsidor till de flesta av våra kunder, många gånger från grunden. Vi försöker jobba efter ledorden enkelhet, stil och funktionalitet – och alla våra siter är förstås helt responsiva för optimal visning oavsett enhet.

Presentera dina senaste nyheter, din kalender och allt annat i ett modernt och racinganpassat format. En egen hemsida är ett enkelt och effektivt sätt att förmedla ambition.

Det spelar ingen roll om du vill ha en enkel, statisk sida eller en nyhetsdriven flerspråkssite – vi hjälper dig mer än gärna framåt!

MPweb
HUR VI GÖR DET

HELA VÄGEN

Vi finns där genom hela processen: från registreringen av din domän, till installationen av mjukvaran och lanseringen av din site.

ADMINISTRATION

Hanteringen och uppdateringen av hemsidan är en viktig del i vårt PR-paket och något vi för närvarande sköter åt de flesta av våra uppdragsgivare. Om du så föredrar kan du dock naturligtvis välja att själv hantera siten när den väl är på plats.

Vad vi gör

Sociala medier

Ingen har väl undgått kraften i sociala medier vid det här laget – men det är också ett väldigt svårt landskap att navigera.

På Motorsport Publication har vi valt en strategi som kretsar kring trovärdighet. Vi anser att dina sociala konton ska avspegla den du faktiskt är och det du står för. 

Genom att noggrant fundera på hur du vill bli uppfattad, och sedan hålla dig till det, kan du bättre identifiera vilka sociala medier du bör satsa på – och vilka du faktiskt kan hålla dig undan. Fokus är viktigt i en annars splittrad och snabbt föränderlig värld. Vi försöker utgå från ditt eget individuella behov och formar resten utefter det.

Vi jobbar med följande kanaler:

some
HUR VI GÖR DET

UPPSTART

Du har sannolikt redan minst ett konto på sociala medier, men om så inte är fallet och du behöver hjälp att skapa ett – räkna med oss.

HANTERING AV KONTON

Av förklarliga skäl är det under brinnande racehelg som dina fans kommer vilja följa dig allra intensivast – men det är också då du måste prestera på topp utan distraktioner. För att lösa den ekvationen kan du låta någon annan hantera dina konton åt dig. Vi ordnar uppdateringar, stories och inlägg medan du håller blicken på apex och kör hem pokalerna.

REGELBUNDET FLÖDE

Ett månadslångt tävlingsuppehåll är inte detsamma som ett månadslångt informationsstopp. Vi ser till att sköta dina konton även utanför racehelgerna så att flödet är kontinuerligt utan att för den sakens skull gå till överdrift.

Vad vi gör

Redaktionellt

Vid sidan av vårt PR-arbete är vi också en fristående, oberoende leverantör av redaktionellt material till en rad tidningar, magasin och webbplatser.

Vi har varit involverade i nyhets- och artikelproduktion i flera år, och levererat motorsportbevakning till både svenska och internationella aktörer. Vi skriver också personliga krönikor och personporträtt samt bidrar till Racingbloggen på bilsport.se.

Vi vidhåller en stark tro på ärlig och korrekt rapportering och tar stolt avstånd från sensationalism.

HUR VI GÖR DET

NÄRVARO

Genom att bibehålla en aktiv närvaro på stora tävlingar under lång tid har vi lyckats bygga upp ett stort nätverk av kontakter och information.

NOGGRANNHET

Vi är yrkesstolta och mår bra av att leverera kvalitativt material. Därför väger vi noggrant varje ord, bild och intervju med målet att ge ifrån oss ett färdigt slutresultat som engagerar.

SNABBHET

Vi vet värdet av snabba nyheter – framför allt online. Vi strävar alltid efter att vara först på bollen.

VINKLAR

Det finns alltid en story – tricket är att hitta den och få rätt personer att berätta.

Uppdragsgivare

Några av dem vi får äran att representera.

FELIX ROSENQVIST

NTT INDYCAR SERIES

JOEL ERIKSSON

ABB FIA FORMULA E WORLD CHAMPIONSHIP

LINUS LUNDQVIST

NTT INDYCAR SERIES

DINO BEGANOVIC

FIA F3 CHAMPIONSHIP / FERRARI-JUNIOR

JOEL GRANFORS

USF PRO 2000

LINUS GRANFORS

FORMULA NORDIC

BILSPORT

Reporter

ENZO HALLMAN

NXT GEN CUP

ELIAS ADESTAM

NXT GEN CUP

Vårt arbetsfält

Vi rapporterar regelbundet från race över hela världen. Våra uppdrag sträcker sig från gräsrotsnivå hela vägen upp till stora officiella världsmästerskap och motorsportens ”Triple Crown” (Monacos GP, Indy 500 och Le Mans). Nedan följer en sammanställning över evenemang som Motorsport Publication har bevakat.

SERIER

Formula 1 World Championship

NTT IndyCar Series

ABB FIA Formula E Championship

DTM

FIA WTCR

ADAC GT Masters

Formel 2 / Formel 3 / Formel 4

Road To Indy

FLER SERIER

FIA World Endurance Championship

Scandinavian Touring Car Championship

Porsche Mobil 1 Supercup

Porsche Carrera Cup

European Le Mans Series

IMSA SportsCar Championship

Super Formula

Super GT

STORA EVENT

Monacos Grand Prix

Le Mans 24-timmars

Indy 500

Rolex 24 at Daytona

Macau Grand Prix

Grand Prix de Pau

Dubai 24-timmars

Race of Champions

 • Moments

  Minnen

 • Interviews

  Intervjuer

 • Reporting

  Rapportering

 • Relationships

  Relationer

KONTAKT

Varmt välkommen att höra av dig!

Huskvarna
+46(0)73-267 16 83
Svenska